Utorak Dan žalosti u Mostaru i HNŽ-u

Zbog teške zrakoplovne nesreće koja se dogodila 13. svibnja 2017. godine na području Mostara, a u kojoj je smrtno stradalo pet osoba, Vlada Hercegovačko – neretvanske županije je u ponedjeljak na izvanrednoj sjednici donijela Odluku da se utorak, 16. svibnja 2017. godine proglasi Danom žalosti na području Hercegovačko – neretvanske županije.

“Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području Hercegovačko – neretvanske županije”, istaknuto je u Odluci.

Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno – umjetničkih i športskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

I Grad Mostar je proglasio Dan žalosti

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić proglasio je službenom odlukom 16. svibanj Danom žalosti u gradu na Neretvi. Zastave na zgradama Gradske uprave, javnim ustanovama i poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar bit će spuštene na pola koplja.

Vlada HNŽ-a i Grad Mostar preuzeli su obvezu plaćanja troškova ispraćaja i pokopa stradalih u nesreći.