Uvjerljivi Hamilton povećao prednost, Vettel kroz boks izgubio drugo mjesto

Lewis Hamilton na uvjerljiv je način stigao do sedme pobjede u sezoni na VN Singapura i povećanja prednosti ispred Sebastiana Vettela koji je kroz boks izgubio od Maxa Verstappena i završio treći, prenosi Index.

Hamilton i Vettel bolje su startali od Verstappena koji je uspio obraniti drugo mjesto od Vettela, a Perez je u zid izgurao momčadskog kolegu Ocona na izlazu iz drugoga zavoja koji je zbog toga odustao u prvom krugu, nakon čega je na stazu izašao sigurnosni automobil.

Ali prije nego su nastupili uvjeti sigurnosnoga automobila Vettel je iskoristio bolji izlaz iz petoga zavoja i prešao ga na kraju ravnoga dijela, s vanjske strane sedmoga zavoja.

Bottas, Raikkonen, Ricciardo, Perez i Grosjean držali su pozicije od četvrtoga do osmog mjesta, a deveti i deseti bili su Alonso i Sainz koji nisu ušli u Q3 i koji su startali na tvrđem ultrasoftu.

Kad se utrka nastavila u četvrtom krugu, vodeći su na hypersoft gumama nastavili utrku u vrlo sporom tempu kako bi produžili prvu dionicu utrke i uspjeli završiti utrku sa samo jednim zaustavljanjem.

Po nove gume prvi je ušao Vettel u 14. krugu kada je uzeo novi set ultrasoft guma zbog čega će do kraja utrke morati voziti vrlo sporo kako bi došao do kraja, a zbog loše procjene Ferrarija završio je iza Pereza kojega je uspio prestići, ali je ujedno izgubio previše vremena i poziciju od Verstappena.

Verstappen je paralelno ušao u drugi zavoj s Vettelom, ali je uspio ostati s unutarnje strane dok je Vettel odustao i pao na treće mjesto.

Nakon 15 utrka Hamilton ima 40 bodova više od prvog pratitelja Vettela, a Mercedes 47 više od Ferrarija.