Uzgoj ljute paprike – poslovna prilika za poljoprivrednike

I dok mnogi poljoprivrednici muku muče s otkupom uzgojenih autohtonih povrtnih kultura, za njih je na pomolu nova poslovna prilika. Riječ je o uzgoju i sigurnom otkupu zelene ljute paprike koju, na području Hercegovine, pokreće poznata svjetska tvrtka iz Njemačke.

Njemačka obiteljska tvrtka Carl Kühne prije tri godine započela je s uzgojem povrća u BiH koje se prerađuje u njhovim pogonima u Njemačkoj. Uz krastavac kornišon na sjeveru, ove godine započeo je projekt uzgoja ljute zelene papričice na jugu zemlje. Pod nasadima je trenutačno oko 3 hektara površine, dok iduće godine planiraju proširiti proizvodnju na čak 20 hektara.

Stručno mišljenje agronoma je kako se ljuta zelena paprika pokazala se kao odličan izbor za hercegovačko područje. Stoga su se u Kühneu potrudili da i sama uspostava suradnje s uzgajivačima bude što jednostavnija. A cijena otkupa osigurana je i za iduću godinu.

Svojim idejama i zalaganjem, ovaj svjetski poznati proizvođač prehrambenih proizvoda sa sjedištem u Kozarskoj Dubici u RS i Mostaru, poljoprivrednim domaćinstvima nudi dodatne mogućnosti zarade od vlastitog rada. Jednostavno dobra prilika!

Svakako posjetite i njihovu službenu internetsku stranicu kuehne-international