Većina požara u HNŽ-u posljedica ljudskog faktora

Vatrogasci u Hercegovačko-neretvanskoj županiji proteklih dana suočavaju se s većim brojem požara. Pored visokih temperatura, požari su uglavnom posljedica ljudskog faktora.

Samo u posljednja 24 sata u HNŽ–u je registrirano 19 požara. U Mostaru je uz to u utorak ujutro izgorio i ugostiteljski objekt u Ulici kralja Tomislava.

Iako su požari ove godine slabijeg intenziteta u odnosu na prošle, u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Grada Mostara još su od predsezone spremni.

“Do sada nismo imali većih intervencija. Najteže nam je kad vatra zahvati minska polja. U tom slučaju ona se neobuzdano širi i mi je čekamo negdje gdje smijemo prići. Imamo i sve bolju opremu, do početka sljedeće godine svi vatrogasci bi trebali dobiti novu osobnu opremu. Dobit ćemo još četiri-pet novih vozila”, rekao je za Našu TV Dragan Velkić, zamjenik zapovjednika Profesionalne vatrogasne jedinice Grada Mostara.

“Požari su najzastupljeniji na području Grada Mostara. Ove godine nismo imali požara većeg intenziteta. Ostaje mi samo nadati se da nećemo imati požara kakvi su znali biti proteklih godina na području ove županije”, izjavio je za Našu TV Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ-a.