Većini susjeda Luka najbolji, Slovencu ni među 5

Kapetan hrvatske reprezentacije dobio je 753 boda od novinara iz cijelog svijeta. Njegov prvi pratitelj i prošlogodišnji pobjednik Cristiano Ronaldo dobio je 478 bodova, a trećeplasirani Antoine Griezmann 414.

I dok je hrvatski novinar Zdravko Reić Luku stavio na prvo mjesto, a iza njega redom Griezmanna, Ronalda, Mbappéa i Kanea, slovenski novinar Andrej Stare Modrića nema ni u prvih pet! Njegovi odabiri bili su: Ronaldo, Hazard, Messi, Oblak i Mbappé, prenosi Sport klub.

Emir Aletić je u glasanju predstavljao Bosnu i Hercegovinu, a on je Modrića stavio na drugo mjesto iza Lionela Messija.

Novinar iz Srbije Vladimir Novak stavio je Modrića na prvo mjesto. Isto kao i Crnogorac Danilo Mitrović, Makedonac Mario Sotirovski i Kosovar Bajram Shala.

Portugalci su, očekivano, Luku stavili tek na treće mjesto, dok je prvi bio Ronaldo, a Alfredo Relano, koji je predstavljao Španjolsku, također ne smatra kako je Modrić trebao dobiti Zlatnu loptu. Ispred njega stavio je Griezmanna i Mbappéa!

I od francuskog novinara očekivalo bi se kako će navedenu dvojicu staviti ispred Luke, no ipak tako nije bilo! Pascal Ferre iz France Footballa, čija je Ballon d’Or i nagrada, Luku je stavio na drugo mjesto! A ispred njega našao se tek Mbappé…