Veliki preokret Hrvatske protiv SAD-a za polufinale Davis Cupa

Hrvatska Davis Cup reprezentacija napravila je veliko iznenađenje i preokret u Portlandu protiv SAD-a. Od 0-2 stigla je do pobjede 3-2 u četvrtfinalu Svjetske skupine. Poslije subotnje pobjede u parovima Ivana Dodiga i Marina Čilića, nedjelja je donijela pobjede u oba meča pojedinačne konkurencije za hrvatske igrače.

Marin Čilić prvo je svladao prvog američkog igrača Johna Isnera 7:6(9), 6:3, 6:4, Borna Ćorić donio je momčadi Željka Krajana pobjednički bod sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 protiv Jacka Socka, koji je prvog dana bio bolji od Čilića u pet setova.

Hrvatska je tako ostala neporažena od SAD-a u Davis Cupu. Bio je ovo četvrti međusobni ogled dviju reprezentacija. Hrvatska je četvrti put u polufinalu Svjetske skupine, prvi put od 2009. godine, a jedini put je osvojila natjecanje 2005. kad je na putu slavila i protiv SAD-a, također u gostima.

Polufinalni ogled s Francuskom Hrvatska će igrati na domaćem terenu, od 16. do 18. ožujka. Drugi polufinalni par je Velika Britanija – Argentina. Hrvatska je jedini nenositelj u polufinalu.