Vesela atmosfera na snimanju “Generala” u Livnu

Proteklih desetak dana Livno je bilo pravi filmski grad. Na autentičnim lokacijama, s brojnim glumačkim zvijezdama, snimale su se scene za film i seriju “General” Antuna Vrdoljaka koji govori o životnom i ratnom putu generala Ante Gotovine.

Vojnici, ratna vozila i oružje. Vrijeme u Livnu kao da se vratilo u ratne devedesete. Vratio se i general Ante Gotovina, ali samo u filmu, po zadatku filmskog redatelja Antuna Vrdoljaka.

Film “General” priča je o ratu i životnom putu generala Gotovine. Za što kvalitetniji prikaz pobrinula se vrhunska glumačka ekipa. Ulogu generala Gotovine igra Goran Višnjić.

Na autentičnim lokacijama u Livnu snimalo se punom parom. Uz različite vremenske uvjete, niz opasnih scena snimalo se do kasnih noćnih sati kako bi što vjernije dočarali ozračje tijekom ratnih operacija. Tijekom snimanja filma cijelo Livno je živnulo, a mještani su snimanje dočekali s oduševljenjem.

Livno je samo jedna od mnogobrojnih lokacija snimanja. Cijelom projektu Gotovina je pružio potporu, ali u njemu ne sudjeluje. Premijera se očekuje u idućoj godini.