Na Viberu možete sačuvati sve podatke kada mijenjate broj ili uređaj

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promijene broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kojem su prvobitno preuzeli aplikaciju, bez gubitka podataka.

Nova funkcija će olakšati korisnicima sačuvati prijepis i podatke na aplikaciji, a zamijeniti broj odnosno SIM karticu na istom uređaju.

Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i automatski pokrenuti izbornik za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći prebaciti sve svoje podatke s Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele promijeniti i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sustavu će morati istovremeno proći sve korake u izborniku za promjenu broja mobilnog telefona na njihovom starom uređaju prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski obavijestiti sve njegove kontakte, što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

Izvor: Jabuka.tv