Viber

Na Viberu možete sačuvati sve podatke kada mijenjate broj ili uređaj

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promijene broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kojem su prvobitno preuzeli aplikaciju, bez gubitka podataka.

Nova funkcija će olakšati korisnicima sačuvati prijepis i podatke na aplikaciji, a zamijeniti broj odnosno SIM karticu na istom uređaju.

Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i automatski pokrenuti izbornik za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći prebaciti sve svoje podatke s Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele promijeniti i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sustavu će morati istovremeno proći sve korake u izborniku za promjenu broja mobilnog telefona na njihovom starom uređaju prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski obavijestiti sve njegove kontakte, što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

Izvor: Jabuka.tv