Vidić: “Komšić se Čapljinom može slobodno šetati, ali sa mnom se susresti neće”

Općina Čapljina uspostavila je Mehanizam koordinacije čiji je cilj suradnja čapljinskih gospodarstvenika s lokalnom vlasti, a sve u cilju razvoja lokalnog gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta.
Mehanizam koordinacije Općine Čapljine je formiran na inicijativu načelnika Općine, a okuplja najutjecajnije predstavnike gospodarskog sektora, čija su firme nositelji gospodarskih aktivnosti u općini Čapljini.

Formiranje Mehanizma koordinacije i njegov rad podržan je Projektom privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE).

“To je jedno tijelo koje smo usptavili u sklopu projekta “LIFE” koju provodimo za jedno s Međunarodnom financijskom korporacijom (ICF) koja je članica Svjetske banke, a svrha tog projekta je približiti našu lokalnu administraciju, svima onima kojima smo mi danas na usluzi, građanima, a posebno gospodarstvenicima”, ističe načelnik Općine Čapljina Smiljan Vidić.

Govoreći o problemima s kojima se susreću čapljinski gospodarstvenici, Vidić ističe kako su to problemi većinom koji dolaze s viših razina vlasti, za čije ingerencije nije zadužena Općina.

“U Čapljini je najveći problem uvoznih proizvoda, i to je ono što pogađa našu lokalnu ekonomiju, jer mi smo tradicionalno područje koje je okrenuto poljoprivedi.”

Smiljan Vidić jedan je od prvih načelnika koji je Željka Komšića proglasio ne poželjnom osobom u svojoj Općini.
“On nije izraz volje hrvatskog biračkog tijela, i kao takav ne može predstavljati Hrvate u Bosni i Hercegovini.”

Navodi kako se s njim susresti neće, ali da Željko Komšić kao svaki drugi slobodni građanin može se slobodno šetati Čapljinom.

Cijeli intervju pogledaj te u prilogu.