Vijeće građana BiH zahtijeva od međunarodne zajednice promjenu ustava

Građanska inicijativa okupljena oko udruženja Vijeća građana BiH zahtijeva hitne ustavne promjene kojima bi se BiH uredila kao funkcionalna država po ugledu na napredne države svijeta. Zbog toga su donijeli rezoluciju kojom od međunarodne zajednice traže da u potpunosti izmijeni ustav BiH.

Građanska inicijativa Ustav BiH ocjenjuje fašističkim jer koristi samo vladajućoj eliti. Ističe kako je u našoj zemlji nazočna visoka razina korupcije, dok je siromaštvo izazvalo neviđen egzodus ljudi iz zemlje, naročito mladih.

Tvrde kako su na političkoj sceni snage koje su izazvale rat, a koje svojom destruktivnom retorikom konstantno prizivaju nove međuetničke sukobe.

Istaknuto je kako međunarodna zajednica ima vlastiti interes u uređenju BiH kako ne bi bila izvor problema, a prvenstveno da ne bude leglo međunarodnog terorizma i kriminala.

Osim svega navedenog, tvrde kako međunarodna zajednica ima i moralnu obvezu prema našoj zemlji, stoga traže hitno uspostavljanje ustavnopravnog uređenja BiH po uzoru na razvijene zemlje.