Vikend u Hercegovini u znaku karnevalskih događaja

Vikend je u Hercegovini protekao u znaku maškara. Građani su iskoristili priliku da na jedan dan zaborave sve brige i postanu netko drugi.

Obično nedjeljno jutro u Mostaru razveselila je šarena karnevalska povorka koja je u velikom sastavu prodefilirala gradskim ulicama.

“Mostarske mažoretkinje ove godine su u tri teme: Minnie Mouse, anđeli i Pčelice Maje. Osim nas, tu je i Hrvatska glazba Mostar bez koje se ovo sve ne bi moglo izvesti. Imamo veliki odaziv mostarskih škola. Riječ je o dosta velikim skupinama iz OŠ Cim Mostar, OŠ Ilići, OŠ A. B. Šimića i ustanova Dječji vrtići Mostar s dvije skupine: Ježeva kućica i Čarobni kutak. Ove godine su se maskirale u prometne znakove i jagodice. Šarena i vesela povorka, imamo kauboje, Indijance, ima svega”, komentirala je trenerica i koreografkinja Mostarskih mažoretkinja Anja Puhalo.

Posljednja postaja povorke bila je ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Vrijedna skupina počastila se pokladnim krafnama željno iščekujući iduću godinu.

U isto vrijeme, čapljinska povorka zaputila se prema središtu grada. Kroz balone, bombone, balerine, navijače i brojne druge maštovite maske nazirao se Marko Krnjeval. Na Trgu kralja Tomislava pridružilo im se nekoliko tisuća građana, a onda je uslijedilo čitanje optužnice.

Završnica će se održati u utorak, kada će biti upriličeno suđenje i spaljivanje Marka Krnjevala. Na balu pod maskama sve sudionike će u Domu kulture u Trebižatu zabavljati Tamburaški sastav Mejaši.