Vinari zbog odlične berbe očekuju visokokvalitetne proizvode

26. međunarodni susret vinogradara i vinara “Sabatina 2016.” prvi put se održava na teritoriju dvije države – Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zbog svog turističkog potecijala, Neum je izabran za mjesto održavanja manifestacije kojom se slavi završetak berbe grožđa.

Sada kada je berba grožđa službeno završena, sa sigurnošću se može reći da je ovo bila jedna od najuspješnijih berbi u posljednjih nekoliko godina, istaknuto je na 26. međunarodnim susretima vinara i vinogradara.

Bogat trodnevni program Sabatine uključuje stručna predavanja, praktične radionice, degustacije i izložbe proizvoda. Cilj je edukacija i međusobno povezivanje vinogradara i vinara, ali i drugim gospodarskim subjektima.

iGlavna tema drugog dana ove manifestacije bilo je aktualno stanje vinogradarstva i vinarstva, ali i analiza berbe grožđa u 2016. godini.

Sudionici manifestacije ističu kako već sada miris Žilavke i obojenost crvenih vina odaju njihovu kvalitetu, dodajući kako će po svemu sudeći hercegovačka berba 2016. biti berba za pamćenje.