Vinko Marinović napustio Zrinjski

Jesenski nogometni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, uoči početka nove godine našao se u potrazi za novim trenerom. Vinko Marinović, koji je vodio momčad do prošlosezonskog naslova prvaka te prve pozicije u prvom dijelu ove sezone, zatražio je raskid ugovora, što je klub i prihvatio.

“HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je prihvatio prijedlog šefa stručnog stožera Vinka Marinovića za sporazumnim raskidom suradnje. Uvažavajući želju trenera Marinovića, naš klub se najiskrenije zahvaljuje dosadašnjem šefu struke na suradnji, predanosti i korektnosti, jer su protekle dvije godine bile iznimno uspješne za HŠK Zrinjski. Podsjetimo, Marinović je glavnim trenerom našeg kluba imenovan 25. ožujka 2015. godine, a u 70 službenih utakmica upisao je 42 pobjede, 20 remija i osam poraza. Naravno, najveći uspjeh je naslov prvaka BiH u prošloj sezoni, kao i rezultati u aktualnoj koji nam daju realne izgleda da na proljeće nastavimo lov na novu titulu. Uvjereni smo da će trener Marinović, zbog svojih ljudskih i stručnih kvaliteta u nastavku karijere biti jednako uspješan u svom radu, što mu svi mi iz HŠK Zrinjski najiskrenije i želimo, a također smo uvjereni i da će se on jednako radovati novim uspjesima našeg kluba u koje ne sumnjamo. Ime novog šefa stručnog stožera HŠK Zrinjski će obznaniti odmah nakon njegovog imenovanja”, objavio je Zrinjski u priopćenju.

Klub je objavio i Marinovićevu izjavu povodom razlaza: “Želim se iskreno zahvaliti Zrinjskom na ukazanom povjerenju, jer sam u ranoj fazi trenerske karijere dobio priliku voditi klub s najvišim ambicijama. Na tome će ljudima koji vode Zrinjski biti zauvijek zahvalan. Velika hvala i mojim suradnicima iz stručnog stožera, kompletnoj radnoj zajednici, kao i svim igračima s kojima sam surađivao, jer svi oni imaju jednake zasluge za odlične rezultate koji su iza nas. Naravno, velika hvala i navijačima koji su nam uvijek bili velika podrška. Svima njima, a najviše Zrinjskom želim puno sreće i uspjeha u budućnosti.”

Zrinjski je poslije 18 kola vodeća momčad Premijer lige. Marinović je svojem nasljedniku ostavio četiri boda prednosti pred Sarajevom uoči nastavka prvenstva 25. veljače. “Plemići” će tada gostovati kod Čelika.