Više od 280 izlagača na mostarskom sajmu trešnje

Završen je sajam trešnje u Mostaru. I ovaj sajam je daleki svijet učinio bližim i bliskim te potvrdio da je tržišna vrijednost, kako u BiH, tako i u zemljama u regiji. Kao takav uvršten je u mnoge sajamske godišnje kalendare poslovnih ljudi u cijeloj široj regiji.

“Imamo proizvodnju vina, sireva i drugih prerađevina. Bavimo se i starim zanatima. Sve što vrijedi, prezentirali smo ovdje”, rekla je Marija Čupić, direktorica Turističke organizacije Općine Žabalj.

Sajam “Dani trešnje 2016.” okupio je dosad najveći broj izlagača iz BIH, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Srbije. Izlagači su jako zadovoljni te su ostvarili brojne poslovne kontakte, ali i obnovili one stare.

Ovogodišnji partner sajma je Općina Tešanj, koja je potvrdila liderstvo u stvaranju imidža pripreme i pružanja pogodnosti gospodarskim subjektima. “U dosadašnjim analizama Tešanj se pokazao kao predvodnik u stvaranju poslovnog ambijenta”, istaknuo je direktor sajma Salem Bubalo.

Kako doznajemo, za jubilarni 15. sajam trešnje u Mostaru, stižu nam šokački običaji, tamburice i rakija – Općina Županja će vjerojatno biti općina partner. Podsjetimo, na ovogodišnjem sajmu trešnje bilo je preko 280 izlagača, kako iz BiH, tako iz cijele regije.