Vlada HNŽ-a osigurala sredstva za proljetnu deratizaciju

Jučer je održana 46. sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Između ostalog, Vlada je usvojila Nacrt Plana navodnjavanja poljoprivrednih površina na području ove županije. Istaknuto je da je Plan napravljen imajući u vidu kako je jedan od uvjeta za učinkovitiji i brži razvoj poljoprivrede izgradnja sustava za navodnjavanje.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije očitovala se i na amandmane na Prijedlog Zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u, čime su stečeni uvjeti za skupštinsko izjašnjavanje o Zakonu.

Usvojene su i odluke o načinu utroška 200 tisuća KM utvrđenih Proračunom za javno-zdravstvenu djelatnost, odnosno preventivne i protuepidemijske mjere za pokretanje postupka javne nabave i plaćanja roba za proljetnu fazu obveznog sustavnog deratiziranja na području HNŽ-a.

Iz resora Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, Vlada je usvojila Nacrt Plana upravljanja za J.P. Park prirode „Hutovo blato“, te redoviti mjesečni Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Operativni plan za travanj tekuće godine.

Opširnije u Dnevniku u 19 sati