Vladimir Šeks u Širokom Brijegu predstavio prve nastavke memoara

Promocija knjiga hrvatskog političara Vladimira Šeksa održana je u ponedjeljak u Širokom Brijegu. Osnovna tema knjiga “1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat”, prema Šeksovim riječima, obračun je s krivotvoriteljima novije povijesti, povijesti Hrvatske, Bosne i Hercegovine i preostalog dijela Jugoslavije.

Sjećanja Vladimira Šeksa o nizu zbivanja tijekom 1991. nezaobilazno su štivo za sve koji žele proučavati ključne godine nastanka hrvatske države, istaknuto je na promociji.

Prema Šeksovim riječima, memoari su nastali iz potrebe ukazivanja na povijest, koja se u posljednje vrijeme krivo prikazuje. U knjigama se, dodao je bivši predsjednik Hrvatskog sabora, razbija dvije teze na temelju činjenica i dokumenata koji do sada nisu izašli u javnost.

Iako je promocija prvotno trebala biti održana u Kinu “Borak”, zbog lošeg odaziva širokobriješke publike, tek 30-ak ljudi, premještena je u Narodnu knjižnicu. Uz autora, o važnosti ovog štiva govorili su i bivši potpredsjednik Vlade RH i ministar pravosuđa Bosiljko Mišetić te Ivica Miškulin i Marin Sopta.
Novi nastavci Šeksovih sjećanja trebali bi biti objavljeni na proljeće. U njima će, kako nam je kazao, prikazati kako su tekli pokušaji rekonstrukcije Bosne i Hercegovine, ali i ukazati na važnost dogradnje Daytonskog sporazuma.