Vrsaljko prelazi u Inter, poznata je i vrijednost transfera

Prema novinarima talijanskog Sky Sporta Fabriziju Romanu i Gianluci Di Marziju, Atletico Madrid i Inter dogovorili su transfer hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.

Ukupna vrijednost transfera je 24.5 milijuna eura, a od toga Inter će odmah platiti Atleticu 6.5 milijuna za jednosezonsku posudbu (+ bonus od 500 tisuća eura) nakon koje će moći aktivirati opciju i platiti još 17.5 milijuna eura za kupnju pouzdanog hrvatskog desnog bočnog igrača.

Dvadesetšestogodišnji branič hrvatske reprezentacije s kojom se iz Rusije sa Svjetskog prvenstva vratio sa srebrnim odličjem, već je igrao u talijanskoj Serie A. Jednu sezonu proveo je u Genovi te dvije u Sassuolu iz kojega je prešao u Atletico.

Trener španjolskog nogometnog velikana Atletico Madrida Diego Simeone još je jučer poručio kako očekuje Vrsaljka u klubu na pripremama, ali izgleda da od toga neće biti ništa.

“Nadam se kako će Vrsaljko ostati u našim redovima. Zadovoljni smo njegovim igrama i očekujem ga u klubu”, rekao je Simeone dodavši da je Šime bio sjajan na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.