VW proizvodi više kobasica nego Golfova?

Možda zvuči kao sarkazam ili posprdni naziv za posljednji Peugeotov supermini gradski automobil, ali prevarili biste se. Peugeot doista proizvodi mlince za kavu, papar, sol i ostale začine. Također proizvode i seriju kuhinjski noževa, luksuzne čaše za vino i šampanjac, vrčeve za različite vrste vina, keramičko posuđe za mikrovalnu pećnicu pa čak i otvarače za boce, piše portal Vozim.hr.

Ovaj ogranak francuskog Peugeota zapravo nije izravno povezan sa istoimenim proizvođačem automobila iako imaju neke zajedničke elemente, poput logotipa. Peugeot kao proizvođač raznih prometala započeo je svoju karijeru proizvodnjom bicikala da bi potom prešao na automobile i motocikle.

Francuzi nisu jedini sa zanimljivom paletom proizvoda pod automobilskim brandom. Dok se Peugeot kao pravi Francuz orijentirao na proizvodnju vinskih čaša, finog posuđa i srodne opreme, njemački Volkswagen nam draži nepce pravim njemačkim kobasicama i vlastitim tvorničkim kečapom koji uz njih savršeno pristaje. VW godišnje proizvede i do 7 milijuna kobasica!

Oni malo boljeg opažanja, sjetit će se da su Volkswagenove kobasice bile pravi hit na zagrebačkom adventskom sajmu prije par godina.

Ako ste jedan od onih sretnika pa ste imali priliku i samo sjesti u neki od Bentleyevih modela poput Continentala ili Bentayge, da i ne spominjemo grandiozni Mulsanne, i iste sekunde ste se zaljubili u unutrašnjost, nemojte očajavati. Bentley u suradnji sa talijanskom tvrtkom Luxury Living Group proizvodi ekskluzivne fotelje, krevete, stolove, sofe, da ne nabrajamo dalje, praktički cijeli asortiman namještaja za Vaš dom. Cijena, prava sitnica ali ipak daleko manje od novog Mulsannea!

Među zanimljive i neobične proizvođače automobila koji svojim kupcima žele ponuditi i nešto više od limenog ljubimca i šilterice sa logotipom smjestio se još jedan veliki Nijemac, Porsche. Izuzev široke ponude skupocjenih odjevnih proizvoda i gadgeta iz Porsche Designa za koje mnogi od nas znaju a odlikaši ih i nose, Porsche se diči i proizvodnjom meda.

U istoj tvornici gdje se proizvode ne tako obični modeli Porschea, Panamera i Macan, smjestila se i proizvodnja meda. Naši domaći proizvođači ove prirodne poslastice ne trebaju strepiti od ljute njemačke konkurencije, jer ovdje se radi o prilično malom proizvodnom kapacitetu iz kojeg je prošle godine izašlo oko 400 kg meda pod imenom Turbienchen. Moguće ga je kupiti isključivo u trgovini koja se nalazi uz tvornicu.

Spomenut ćemo i neke proizvođače auta i motocikala čije ime lakše asociramo sa netipičnim proizvodima za tu industriju. Tu spadaju Lamborghini traktori (koji su preteča njihovih superautomobila), Yamaha glazbeni instrumenti, Tesline solarne ploče, Toyotini viličari, Honda kosilice i multikultivatori, Rolls-Royce avionski motori, Mitsubishi klima uređaji te korejski div Hyundai koji pod svojim imenom proizvodi doslovno sve od igle do lokomotive, teretnih brodova, tankera i radnih strojeva.

Izvor: Vozim.hr