Wings for life u Mostaru

Utrka na kojoj će svaki sudionik proći cilj: Wings for Life World Run održat će se 6. svibnja 2018. godine u 13 sati u Mostaru na prostoru kampusa Sveučilišta u Mostaru. Ovaj globalni dobrotvorni događaj organizira Sveučilište u Mostaru i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Red Bullom.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka. Iz organizacijskog tima su poručili da je za prvih 100 prijavljenih studenata besplatno sudjelovanje.

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

Svake godine, Wings for Life World Run održava se na mjestima diljem planeta. Svi počinju trčati točno u istom trenutku, 11:00 sati UTC (Universal Time Coordinated). U Bosni i Hercegovini u Mostaru po lokalnom vremenu u 13:00 sati. Bilo da je dan ili noć, sjajno sunčano ili kišno vrijeme na vašoj lokaciji – trčite/bježite ciljnoj liniji zajedno s cijelim svijetom i dijelite nevjerojatan doživljaj. Wings for Life World Run savršen je za sve, različitih sposobnosti, jer postavljate svoje ciljeve i ne krećete se prema dalekoj liniji cilja. Umjesto toga, ciljna linija stiže vas.

Pola sata nakon početka utrke, pokretni cilj, „presretačko vozilo“ , prestiže trkače uz stazu, postupno ubrzava dok se svi trkači ne uhvate. Prvi trkači koji su prošli cilj nakon nekoliko kilometara prvi slave njihova postignuća, a posljednji trkačica i trkač koju „presretačko vozilo“ uhvati proglašeni su Globalnim prvacima. Trenutni rekord je postavio Aron Anderson koji je sudjelovao u invalidskim kolicima, on je uhvaćen na nestvarnih 92,2 kilometra!

Ako ne možete doći na lokaciju događaja lako se pridružite globalnom pokretu. Instalirate mobilnu aplikaciju Wings for Life World Run i u isto vrijeme kao sve ostale trkače širom svijeta i vas će stizati virtualno „presretačko vozilo“.

Više informacija mogu se pronaći na službenoj stranici Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru poziva sve svoje studente, profesore i ostale zainteresirane da se prijave na Wings for Life World Run. Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.