Zabranjeno pušenje na otvaranju 14. West Herzegowina Festa

14. izdanje festivala amaterskog stvaralaštva West Herzegowina Fest otvara se u četvrtak u Širokom Brijegu. Tradicionalno, festival koji traje do subote održat će se na platou pored rijeke Lištice, nedaleko od vrela Borak.

Poslije otvaranja u 20 sati, slijedi glazbeni natjecateljski dio programa u kojem će nastupiti tri grupe iz Hrvatske, Magnolija iz Splita, Clouie iz Volodera i Material damage iz Dubrovnika.

Nakon glazbenog programa, slijedi prikazivanje kratkih filmova u konkurenciji. Prve večeri to će biti “Čudotvorna tvornica sinjska”; “Jedan dan”; “Open”, “Tako zakon nalaže”, “The Bridge”, “Smoking Kills” i “Naš kruh”.

Prvu večer zatvara sarajevski bend Zabranjeno pušenje, koji će prvi put nastupiti na West Herzegowina Festu. Drugu večer zatvorit će S.A.R.S., a treću Natali Dizdar.

Na 14. izdanju festivala bit će prikazana ukupno 22 filma, nastupit će devet bendova, a u festivalskom fanzinu naći će se 32 kratke priče.

Članovi filmskog žirija su Luna Zimić Mijović, Enis Bešlagić i Đelo Hadžiselimović. Najbolji bend odabrat će glazbeni kritičari Zlatko Gall i Hrvoje Horvat te glazbenici Ivo Mikulić i Ivan Galić Ivećko, a najbolje autore kratkih priča Magdalena Vodopija, direktorica sajma “Sa(n)jam knjige”, književnici i novinari Gordan Nuhanović i Emir Imamović Pirke te pisac Josip Mlakić.