Zajednička promocija radioamatera i Mediteran Film Festivala

17. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu ove godine donijet će jednu novost. Osim što se na festivalu predstavljaju autori iz raznih mediteranskih zemalja, ove godine glas o njemu proširit će se još dalje.

Naime, Zajednica radioamatera Herceg-Bosne dobila je od Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine posebni pozivni znak za festival koji će se održati od 24. do 27. kolovoza. Za ovo izdanje festivala bit će izrađena posebna QSL kartica s pozivnim znakom E717MFF, najavili su organizatori širokobriješke manifestacije.

“QSL kartica je potvrda održane veze i šalje se svakom sugovorniku s kojim se veza održi. Kartica pored navedenog služi i u svrhu promocije grada domaćina festivala, regije, prirodnog bogatstva i ljudi. Očekuje se da će se tijekom festivala održati nekoliko tisuća veza s radioamaterima širom svijeta, te će isto toliko kartica biti odaslano na sve strane svijeta”, objasnili su organizatori.

Osim promocije Mediteran Film Festivala, ovogodišnje aktivnosti bit će usmjerene i u svrhu promocije potencijala tehničke kulture te širenju interesa među mladima za bavljenje radioamaterstvom.