Započele prijave za rezredbene ispite

Na Sveučilištu u Mostaru danas standardna gužva. Dok jedni brigu brinu o ispitima i rokovima, drugi tek nastoje ući u taj svijet – svijet fakulteta, papirologije, prijemnih ispita, kolegija i kolokvija. S današnjim danom započele su prijave za razredbene ispite, a za sadašnje maturante puno je nepoznanica.

4.440 mjesta ove godine predviđeno je za preddipomske studije. Sveučilište nudi široku lepezu izbora od zdravstvenih i tehničkih, do odgojnih i društvenih studija. Ponuda raznolika, no izbor je ključan, što upisati?

Prijave koje su započele danas trajat će do prvog srpnja, nakon čega će uslijediti razredbeni ispiti.

“Svi koji se žele prijaviti trebaju dostaviti određenu dokumentaciju – rodni list, svjedodžbe itd.” rekao je rof. dr. sc. Vojo Višekruna, pomoćnik rektorice Sveučilišta u Mostaru za nastavu i studente.

Sveučilište u Mostaru ide stopu u stopu za onim što tržište rada traži. Tako su posljednjih godina otvoreni studiji elektrotehnike, kriminalistike, omparativne knjževnosti i cestovnog prometa. Ove godine novitet je donio Građevinski fakultet – otvaranjem studija arhitekture i urbanizma.
Maturanti koji još uvijek nisu donijeli konačnu odluku o izboru studija, mogu se prijaviti na njih nekoliko te tu odluku donijeti naknadno. Za sve one koji po pitanju razredbenih ispita budu manje sretne ruke postoji mogućnost prijave na rujanske rokove. No, još je malo vremena do glavnih razredbenih ispita pa se svakako preporučuje da se iskoristi s knjigom u ruci – jer vas možda baš to naučeno gradivo odvede do željenog studija. Sretno!