Zaštitna lica Naše TV podržala Race for the cure BiH

Sutra, u subotu, 11. listopada u Sarajevu se održava manifestacija pod nazivom Race for the cure – Trka/šetnja za ozdravljenje gdje će se, kao i prethodnih godina, na Vilsonovom šetalištu okupiti veliki broj osoba iz cijele BiH. Cilj manifestacije je podizanje svijesti i osnaživanja zdravlja žena, ali i muškaraca u borbi protiv karcinoma dojke.

Maja Pašalić, Marlena Knezović, Tina Miličević, Helena Jelena Lončar, Suzana Bošnjak, Ana Lukač i Dajana Jorgić pridružile su se brojnim javnim osobama iz BiH i regije s ciljem da što više žena upozore na važnost brige o zdravlju dojki.

“Život je satkan od puno putovanja s pregršt pustolovina, gdje je borba za zdravlje najveći izazov. Zato se priključujemo valu pozitivnih vrijednosti. Ujedinjeno želimo biti inicijativa za inspiraciju ženama da je vrijeme za zdravlje! Bitne ste nam i bitno je da ste s nama. Lijepe i brižne, no prije svega zdrave.”, kazale su urednice, voditeljice i djelatnice Naše TV.

Jer učite! Jer vam ništa nije teško! Jer ste najveća podrška! – Slogan je putem kojeg zaštitna lica Naše TV šalju riječi ohrabrenja i toplu podršku svim ženama oboljelim od raka dojke.

“Snaga nadjačava sve! Brinite same o sebi, brinite jedne o drugima, nikako ne okretati glavu na upozorenja, ozbiljno shvatiti simptome i redovno vršiti preventivne preglede. Samo ti možeš spriječiti rak!”, naglasili su na Našoj TV.