Zašto biti časnik Oružanih snaga BiH?

Potporučnik Ivan Gelo je u službi Oružanih snaga BiH već tri i pol godine. Kaže da je za to vrijeme naučio cijeniti disciplinu, timski rad i međusobno poštivanje.

„Prilikom prijavljivanja na natječaj, nisam imao predstavu što je vojska. Mojoj obitelji i prijateljima je taj izbor bio, malo je reći, čudan. No, ja sam imao neku pozitivnu ideju o sebi kao pripadniku Oružanih snaga, što se na kraju pokazalo ispravnim.“

Ivan je završio Opću kineziologiju na Edukacijskom fakultetu u Travniku. U vojsci je prošao tri obuke, od kojih mu je najizazovnija bila u Georgiji u SAD, gdje je boravio skoro pet mjeseci.

„Obuka je teška i naporna, ali svakako dobro i neponovljivo iskustvo. U službi se cijene trud, odgovornost i timski rad. Pred vama su uvijek novi zadaci, koji vas motiviraju za napretkom i usavršavanjem. Oružane snage pružaju vam mogućnost školovanja i učenja različitih vještina. To je posao na kojem ne stagnirate. Koristi koje osjetim kao časnik u Oružanim snagama BiH su poštivanje i dobar status u društvu.

„Naravno, vojna profesija mi ostavlja i sasvim dovoljno slobodnog vremena za sebe. “

Postanite i vi čvrsta, stabilna i samostalna osoba i priključite se OS BiH, a više o Ivanovim iskustvima pogledajte u razgovoru za emisiju “Dobar dan, Hercegovino”.