Zbog brojnih požara iz HNŽ-a pozivaju na odgovornost

Požari u Hercegovini postaju sve opasniji za ljude. Uoči vikenda zabilježeno je najviše intervencija u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Još je aktivan požar na odlagalištu kod Neuma, zbog čega je otežano disanje u tom mjestu i okolici. Prema izvještaju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogatstvo HNŽ-a, požar kod Trnovice u Hrvatskoj nije prešao preko granice.

“Značajnije intervencije u posljednja 24 sata bile su na liniji razgraničenja između Bosne i Hercegovine i Hrvatske kod Metkovića i na području općine Čapljina, gdje je požar ugašen. U Neumu smo imali požar značajnijeg intenziteta jer je gorjela odlagalište otpada, što je izazvalo neugodnosti za žitelje Neuma”, izjavio je za Našu TV Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ-a.

“Na području Ravnog, Mostara, Čitluka i Stoca bili su uglavnom zabilježeni požari niskog raslinja i trave. Brzim intervencijama požari su stavljeni pod nadzor. Pozivamo građane na odgovorno ponašanje kako bismo pomogli i sebi samima i vatrogascima jer su požari često posljedica naše neodgovornosti”, dodao je Pavlović.