Zbog (ne)sigurnosti otkazan skup Saveza za pobjedu u Banja Luci

Kandidat Saveza za Pobjedu /SzP/ za predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Vukota Govedarica rekao jeu Prijedoru da će ova koalicija otkazati predizborni skup u Banja Luci najavljen za petak, 5. listopad. On je naveo da je odluka donesena jer je ocijenjeno da bi skup bio rizičan. Govedarica je uoči predizbornog skupa SzP-a u Prijedoru rekao novinarima da je siguran da će izbori u nedjelju, 7. listopada, biti mirni i dostojanstveni.

Kandidat SzP-a za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je da je kampanja ove koalicije protekla sa mnogo optimizma i energije i da narod hoće promjene. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da da će ova koalicija od 8. listopada krenuti sa velikom obnovom Republike Srpske – i ekonomskom i demokratskom i smislu.

Nositelj liste SDS-a za zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a iz Izborne jedinice 1 Milan Tubin rekao je da je skup pokazao da se grad Prijedor probudio i da dolazi novo vrijeme. Na tribini su govorili i predsjednik NDP-a Dragan Čavić i član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić, te kandidati stranaka koje čine SzP za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine iz Izborne jedinice 1.