Zrinjski dočekuje ekipu Sarajeva

U posljednja tri kola Lige za prvaka nogometaši Zrinjskog ulaze s minimalnim izgledima da obrane naslov prvaka. Plemići su u seriji od tri utakmice na gostovanjima osvojili samo dva boda, te sada imaju četiri boda manje od prvoplasiranog Željezničara, i tri od Sarajeva koje drži drugo mjesto.

Na stadionu pod Bijelim Brijegom u subotu gostuje Sarajevo, a Zrinjski bi osvajanjem tri boda zadržao teoretske izglede za titulu.

“Dok god ima matematičkih izgleda za prvo mjesto, odnosno za obranu titule sigurno da ćemo pokušati sve da u posljednja tri kola osvojimo svih devet bodova. Naravno, dosada propuštene prilike sigurno nisu ostavile pozitivan trag na moral ekipe. Poslije poraza na Grbavici ovaj tjedan je bilo veoma teško podignuti momčad na razinu koja je bila prije utakmice sa Željezničarom, ali igrači su radili profesionalno. Mislim da u utakmici protiv Sarajeva možemo očekivati maksimum od igrača,i veliku želju da pobijede utakmicu. Dan nakon toga Željezničar gostuje u Krupi, s velikom pažnjom ćemo gledati tu utakmicu i eventualno nadati se povoljnom rezultatu za nas, odnosno negativnom rezultatu Željezničara”, kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Slišković smatra kako je u borbi za naslov prvaka ključna bila utakmica između Zrinjskog i Željezničara u Mostaru, u kojoj je njegova momčad dominirala, a gosti imali ‘vjetar u leđa’ od glavnog suca Ognjena Valjića.

“Mi prvenstvo nismo izgubili na Grbavici, mi smo prvenstvo izgubili u drugom kolu Lige za prvaka, gdje smo ambicioznom i otvorenom igrom protiv Željezničara u Mostaru bili bolji i nismo nagrađeni s tri boda, s nekim čudnim odlukama sudaca. Tu da smo pobjegli četiri boda, sigurno da bi slika ne samo na ljestvici, nego općenito u klubu, bila drugačija. Mi možemo žaliti za tom utakmicom, što nismo tu pobjegli Željezničaru i Sarajevu na jednu kvalitetnu bodovnu razliku. Ne govorim ovo kao alibi, ali svi smo svjesni da kada uđete u pozitivnu seriju veoma je teško izaći iz nje, a mi smo bili na dobrom putu nakon prve utakmice protiv Krupe i kvalitetnog izdanja da uđemo u takvu seriju. Nažalost, nismo nagrađeni za to, i sasvim je drugačija bila sljedeća utakamica u Sarajevu, pa onda gostovanje u Tuzli i Krupi, gdje su igrači bili pod određenim pritiskom. Ako trebamo žaliti za nečim, to je ta utakmica koja je po mom mišljenju mnoge stvari prelomila za nas u negativnom, a za protivnike u pozitivnom”, istaknuo je Blaž Slišković.

Trener Zrinjskog mišljenja je kako Željezničar do kraja prvenstvo teško može ispustiti prednost od četiri boda, a osvrnuo se na događanja nakon utakmice na Grbavici.

“Ne treba zanemariti neke činjenice, a mnogi to ne vide, i ne ulaze u takve detalje, kao što ja to sasvim drugačije gledam. Mene su sada nakon utakmice na Grbavici prozvali na televiziji da nisam došao na press poslije utakmice. Ja sam prolazio pored kamera, gdje je izlaganje imao moj kolega koje je trajalo 5-6 minuta, gdje je televizija slavila skupa sa Željezničarom. Mislim da to ne treba zanemariti. Oni su već slavili titulu, i sada bih ja trebao čekati 5-6, možda i 10 minuta, da se netko smiluje i pozove me. Ja sam prošao, nitko me nije ni pozvao i tražio izjavu, a onda poslije kažu da ja nisam htio doći. Taj detalj dovoljno govori da televizija i cijela sarajevska javnost slavi titulu. Tako da je to stroj, mašina, i kada proradi takav stroj, teško se boriti. To vam je isto kada usporedite jedan bager, i jednu kosilicu u ovom trenutku. Teško vjerujem da će Željezničar prepustiti bilo što slučajnosti, iako vjerujem da će Krupa profesionalno i maksimalno ući u utakmicu kako bi odigrala što bolje i kvalitetnije”, komentirao je Slišković.