Zrinjski otvara sezonu s varšavskom Legijom

Poslije ispadanja sva tri predstavnika Bosne i Hercegovine u prvom pretkolu Europske lige, Širokog Brijega, Radnika i Slobode, prvak Premijer lige Zrinjski u utorak igra prvi susret drugog pretkola Lige prvaka protiv poljske Legije. Prva je to službena utakmica za Mostarce u novoj sezoni.

“Podatak da Legia ima pet reprezentativaca koji su nastupili na Europskom prvenstvu govori o kvaliteti te momčadi. Iako je trener rotirao neke njihove igrače, pretpostavljam da će i neki od poljskih reprezentativaca biti u kadru za ovaj susret. Radi se o izuzetno dobro fizički pripremljenoj momčadi koja stvara pritisak po cijelom terenu”, rekao je trener mostarske momčadi Vinko Marinović na konferenciji za medije u ponedjeljak.

Daniel Graovac neće konkurirati za sastav Zrinjskog za ovu utakmicu, potvrdio je Marinović koji je izrazio nadu da će Ivan Peko biti spreman. Trener “Plemića” kaže da je zadovoljan viđenim na pripremnim utakmicama:

“Što se tiče nas, izgledali smo sve bolje iz utakmice u utakmicu tijekom pripremnog razdoblja. Pripremamo se za ovaj dvoboj kao za bilo koji drugi, iako očekujem da će motiv igrača biti nešto veći pošto se radi o utakmici Lige prvaka”, dodao je Marinović.

Utakmica na stadionu Zrinjskog počinje u 18.30 sati. Klub je u prodaju pustio 5.000 ulaznica i očekuje se da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta.

U utorak se igra još devet utakmica drugog pretkola. Među njima je i gostovanje hrvatskog prvaka Dinama u Skoplju kod Vardara u 20.45 sati.