Zrinjski počeo pripreme: Slišković najavio pohod na obranu titule

Sastankom u prostorijama kluba i prvim treningom na pomoćnom terenu stadiona pod Bijelim Brijegom nogometaši Zrinjskog krenuli su u pripreme za nastavak sezone.

U pripreme za proljetni dio sezone HŠK Zrinjski ulazi s 32 igrača od kojih je danas na prvom okupljanju opravdano izostao samo Marko Bencun.

S pripremama će krenuti vratari: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo, Vasilije Kolak; braniči: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin; vezni igrači: Fran Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikatek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić; krilni igrači: Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić; napadači: Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević.

„Na sastancima pred pripreme želimo ohrabriti igrače, spremiti ih za ono što ih očekuje kroz pripreme. Naravno da je ovo najteži dio cijele sezone, ovih mjesec i pol dana, gdje će se raditi teško i kvalitetno. Na igračima je, a ima nas 32, da kroz treninge, utakmice i minutažu koju dobije u tim utakmicama izbori sebi mjesto. Nastojat ću da budem da budem koliko je god moguće objektivan u donošenju nekih odluka, i davanju prilika kroz ovo pripremno razdoblje, da nitko ne bude zakinut. Onaj koji se izbori voljom, karakterom i kvalitetom taj će i započeti prvenstvo. Pred sam kraj priprema smanjit ćemo ovaj broj igrača s 32 na 23-24 i to će biti igrači koji će iznijeti drugi dio prvenstva“, kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Zrinjski je danas potvrdio angažman četvorice igrača. Konkurenciju među vratnicama pojačat će Vasilije Kolak, u zadnju liniju stigli su Nikola Rodin i Renato Gojković, dok je prinova na krilnoj poziciji Abid Mujagić koji je nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

„Došlo nam je 4-5 novih igrača i vidjet ćemo što možemo dobiti od njih. Sigurno da imaju određenu kvalitetu da budu ovdje u konkurenciji, odnosno da pokažu kvalitetu. Hoće li se izboriti za mjesto to će ovisiti o njima. Mi se ne smijemo ni u jednom trenutku osvrtati na činjenicu da su otišli Bilbija i Todorović, Laštro, Toni Jović, Stanić …To su naravno kvalitetni igrači koji su dali veliki doprinos rezultatima Zrinjskog. No, što je tu je, i bez njih mi moramo igrati još kvalitetnije, i do samog kraja pokušati biti konkurentni vodećim klubovima, te se boriti za titulu“, naglasio je trener Slišković.

Plemići će od 14. siječnja trenirati u Mostaru, a zatim će devet dana boraviti u Makarskoj. Nakon povratka iz Makarske, Zrinjski će krajem mjeseca nastupiti na Memorijalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a 31. siječnja momčad će otputovati u Medulin. U Istri bi se “Plemići” trebali zadržati dva tjedna, tijekom kojih je planirano odigravanje pet-šest pripremnih susreta, prenosi pogled ba.