Zrinjski razočarao svoje navijače: Radnik u Mostaru zasluženo osvojio bod

U 21. kolu Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog i Radnika podijelili su bodove odigravši utakmicu bez pogodaka.

Zrinjski nakon dva remija na otvaranju nastavka prvenstva sada za vodećim Sarajevom zaostaje devet bodova.

Oko 1500 gledatelja na stadionu pod Bijelim brijegom na prvo uzbuđenje je čekalo do devete minute. Gosti su zaprijetili preko Hadžića koji iskosa s lijeve strane neugodno šutira, ali je Brkić dobro postavljen.

Zrinjski najbolju prigodu za vodstvo propušta u 13. minuti. Filipović je sjajno ubacio s desne strane, a Marković glavom sa 7-8 šutira iznad gola. Minutu kasnije nova šansa za Radnik. Vratar Brkić dobro se postavio kod pokušaja Pece, a zatim zaustavio i Barić, te tako sačuvao svoju mrežu.

Čurjurić je u 17. minuti prevario dvojicu čuvara, da bi zatim šutirao malo pored lijeve vratnice gola Radnika.

Do kraja prvog dijela nije bilo prigoda, s tim da su domaći nogometaši imali blagu terensku inicijativu.

Radnik je na otvaranju drugog dijela imao dvije prigode da dođe do vodstva. Hadžić je proigrao Đurića čiji udarac u 51. minuti brani domaći vratar Brkić, a tri minute kasnije Brkić je na visini zadatka nakon pokušaja Maksimovića.

Zrinjski koji je djelovao dosta bezidejno u napadu prvu prigodu u nastavku je stvorio tek u 71. minuti. Stojkić je ubacio s lijeve strane, a Hajdarević ne uspijeva s pet metara zatresti mrežu Radnika.

U 82. minuti Čurjurić je ubacio s lijeve strane, Jakovljević dobro šutirao glavom, a vratar Marković sjajnom reakcijom spasio svoj gol.

Zrinjski: Brkić, Galić, Jakovljević, Stojkić, Barišić, Bekrić (od 61. Čirjak), Rustemović, Čurjurić, E. Marković (od 63. Stanić), Filipović, Hajdarević (od 75. Mujagić).

Radnik: I. Marković, Radović, Simonović, Sušić, Mekić, Peco (od 75. Đelmić), Hadžić, Maksimović, Barić (od 50. Bradonjić), Đurić (od 86. Delić), Šubert.

Izvor: pogled ba