Zrinjski i Željezničar izjednačeni na vrhu

Nakon završetka Lige 12 na vrhu prvenstvenog poretka bodovno su izjednačeni Zrinjski i Željezničar. I jedni i drugi imaju po ravno 50 bodova.

Željo je danas opravdao ulogu favorita i slavio na Grbavici protiv Čelika s 3:1, dok su “Plemići” kod Borca odigrali neodlučenih 1:1 u uvjetima koji nisu bili nogometni nego kao što reče nakon utakmice Blaž Slišković – vaterpolski.

Štoviše, gosti na kraju mogu biti sretni i sa tim jednim bodom, jer je Borac golom Petra Kunića poveo u 89. minuti, ali u prvoj minuti sudačkog dodatka Pero Stojkić za goste postiže gol i poravnava na 1:1.

Borac je bio bolja momčad i više zaslužio pobjedu, ali kao što rekosmo uvjeti za igru bili su najmanje nogometni.

“Iskren da budem ja ne bih mnogo o utakmici. Pa, nisam ja trener vaterpolista da se za ovo spremim. Sudac je bio za to da se utakmice ne igra, ali naredba iz Sarajeva bila je da se igra. Nismo vidjeli ništa lijepo, nabijalo se s jedne na drugu stranu. Uzeli smo bod jer smo se trudili, a da smo nešto pokazali i nismo. Prvo me zanima zašto sudac ne baci loptu da vidi može li odskočiti. Mi smo Mostar digli na noge da teren bude ok, a nama ovdje ovako”, rekao je Blaž Slišković nakon utakmice.

Na Grbavici su uvjeti bili znatno bolji i Željezničar je rutinski odradio posao s Čelikom. Dženan Zajmović je u 19. minuti postigao lijep gol s nekih 20-tak metara za početnu prednost, potom je Vojo Ubiparip u 64. minuti pogodio glavom na Vranješov ubačaj, a već u 68. minuti Jovan Blagojević pogodio za 3:0. Gosti su pet minuta prije kraja preko Kadrića zabili počasni gol, ali više od toga nisu mogli.

Izvor: jabuka.tv