Usvajanje Mehanizma koordinacije – idući tjedan

Na sastanku u Vijeću ministara u Sarajevu usuglašen je tekst Mehanizma koordinacije, objavio je u srijedu predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

“Mehanizam koordinacije danas je dovršen i to je dobra vijest. To je proizvod zajedničkog rada brojnih institucija i premijera koji su nama pomagali oko usuglašavanja teksta Mehanizma koordinacije. Ovo je tema o kojoj se dugo razgovara s različitih aspekata. Ovo je zajednički proizvod svih razina vlasti. Nema pobjednika niti poraženih, jer smo zajednički radili. Ovdje je pobjednik europska perspektiva. Dovršen je i idućeg tjedna će na razini vlada biti usvojen”, rekao je Zvizdić.

Na sastanku, koji prema Zvizdićevim riječima nije dugo trajao, bili su premijeri Federacije BiH Fadil Novalić i Republike Srpske Željka Cvijanović, Zvizdićevi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović te entitetski ministri financija Jelka Milićević i Zoran Tegeltija.

Mehanizam koordinacije bio je jedan od predmeta spora između predstavnika triju naroda proteklih tjedana nakon što je u Istočnom Sarajevu održan sastanak predstavnika Europske unije, Republike Srpske i najviših bošnjačkih dužnosnika, ali bez predstavnika Hrvata.