ŽZH: Policijska akcija “Oprezno u prometu”

Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke najavilo je provođenje akcije pod nazivom “Oprezno u prometu”. Akcija čiji je cilj zaštita motociklista i biciklista počinje u ponedjeljak, 4. srpnja i trajat će do 8. kolovoza.

Uprava policije navodi da je potaknuta na akciju zbog većeg broja motociklista i biciklista u ljetnim mjesecima i da je riječ o ranjivijim skupinama sudionika u prometu koji češće zadobivaju teže tjelesne ozljede u prometnim nesrećama.

“Cilj akcije jest pojačanim preventivnim i represivnim mjerama utjecati na sudionike u prometu da poštuju prometne propise, s tim što ćemo posebno ukazivati na to da su vozači bicikla, mopeda i motocikla ravnopravni sudionici u prometu. Sve Policijske uprave već su kontaktirale suce Općinskih sudova – Odjeljenja za prekršaje, kako bi se dogovorio način riješavanja žurnih zahtjeva (kad su u pitanju strani državljani i sl.)”, navodi se u priopćenju Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.