Zamotajte poklon na vrlo poseban i kreativan način

Drugi upravo čitaju

Pokloni za najdraže uvijek su prava stvar u pravo vrijeme. Ne mora postojati razlog da usrećimo jedno drugo, pogotovo ako se uz to trudimo isticati originalnim idejama. Zato sam istražila kako se poklon može zamotati na malo drugačiji način.

Činjenica da originalno pakiranje može privući kupca, dodati vrijednost proizvodu, pomoći u stvaranju i promociji brenda, opće je poznata činjenica i predmet detaljne analize stručnjaka iz područja marketinga i dizajna. Nešto slično događa se i s pakiranjem darova koje dajemo. Kreativno pakiranje u koje smo uložili osobni trud ostavlja poseban dojam, dugo se pamti i može pretvoriti sasvim običnu sitnicu u iznenađenje u svakoj prilici. Stoga prenosim neka od najzanimljivijih rješenja, koja se mogu odmah primijeniti ili potaknuti na razmišljanje i ideje za još originalnije varijante.

Kutija od bijelog ili neutralnog papira, a zatim…

Bijela ili druga neutralna pozadina, poput, primjerice, pak-papira, najbolji je način da testiramo svoju kreativnost. Može se eksperimentirati i sa smeđim natron papirom. Evo nekoliko prijedloga.

Zalijepite trakom za pakiranje nekoliko flomastera ili voštanih bojica jednu do druge i na bijeli poklopac kutije napišite poruku primatelju – „oboji me“.

Parazol - Protiv parazita

kreativno upakirani darovi

Zamislite da je ambalaža glava i nacrtajte svoje oči, usta, možda čak i brkove, ovisno o prigodi, osobi kojoj se daruje i poruci koja se dodatno prenosi.

pakiranje novogodišnjih poklona

Mogu se postići vrlo zanimljiva rješenja s različitim vrpcama preko poklon kutije. Zavežite oko kutije komade raznobojne vune, koje svi imamo negdje u kući. Stavite ih vrlo blizu jedno drugom tako da izgledaju kao ukrasna traka željene širine. Ova metoda posebno je prikladna za novogodišnje i zimske darove. Umjesto vune, u obzir mogu doći i sve druge trake od čipke, pliša i sl. koje se inače koriste kao aplikacije na odjeći ili njihova kombinacija.

poklon omotan raznobojnim pamučnim nitima

poklon ukrašen šarenim vrpcama

poklon ukrašen raznobojnim papirom

Nabavite širu prozirnu traku, može i prozirna plastična tapeta, zalijepite je na kutiju umotanu u bijeli papir, posipajte konfete različitih oblika i boja.

poklon ukrašen šarenim konfetima

Svima dobro poznat vještine rezanja papira, što je zabavno u najranijoj dobi, može poslužiti i za ukrašavanje darova. Kada se papir presavije nekoliko puta, nasumično izreže i izreže, a zatim razmota, dobivaju se zanimljivi efekti u obliku cvijeta ili pahuljice sa simetričnim otvorima. Ako je od papira jarkih boja, može se jednostavno staviti preko bijelog omota i odozgo nekoliko puta križno pričvrstiti tankim koncem.

poklon kreativno ukrašen rezanom paprikom

Bijeli paket može izgledati vrlo dekorativno i elegantno, više puta omotan takvim bijelim koncem, ukrasnim vrpcama, starim koncem na koji se drži umetnuta zimzelena grančica tuje, ružmarina, neko pero ili što vam padne na pamet.

poklon ukrašen ptičjim perjem

Za ukrašavanje veće i dovoljno čvrste poklon kutije mogu poslužiti i lego kockice, neovisno o tome čine li sadržaj pakiranja ili ne. Pokušajte od njih napraviti zanimljivu konstrukciju i pričvrstite je na podlogu ljepilom.

Ako se radi o poklon malih dimenzija, poklon za dijete ili blisku odraslu osobu, u malom pakiranju, možete jednostavno zavezati špagom za leđa plišane žirafe, medvjedića, slona ili neke druge igračke i tako podijeliti. Moguće su i druge kombinacije, pa se tako kraj vrpce kojom je omotan dar može pričvrstiti blizu usta plišane životinje, kako bi ga “donijela”.

Također se može upakirati u običnu poklon kutiju tekstilna navlaka. Na primjer, šareni šal, prikladno složen i vezan u mašnu. Japanci imaju poseban naziv za ovaj način pakiranja, koji se promovira i kao ekološki prihvatljiv – furoshiki. Tradicionalno je prisutan i, poput origamija, ima razrađene upute za različite konačne rezultate.

poklon zamotan u tekstil

piće kao poklon zamotano u tekstil

Zanimljivi efekti postižu se korištenjem papirnatih košarica za male kolače različitih veličina. Postavljeni jedan u drugi, mogu izgledati kao cvijet, koji zatim treba pričvrstiti na kutiju. Također možete napraviti male buketiće od papira i pričvrstiti ih preko poklona vrpcama.

poklon ukrašen papirnatim košaricama

poklon ukrašen papirnatim buketima

Ako ste precizni i vješti sa škarama i ljepilomod valovitog kartona možete napraviti originalnu ambalažu za teglicu, bocu za piće ili sličan poklon koji je teško spakirati u kutiju.

Postoji i izuzetno jednostavan način. Koristeći vrlo tanku liniju na jednobojnom neutralnom papiru za pakiranje, ocrtajte srca, skalpelom izrežite zakrivljeni oblik polovice srca, a zatim ga savijte prema van. Zamotate li poklon u svjetlucavi papir ili vam ga tako zamotaju u trgovini, dodajte svoje pakiranje s otvorenim srcima na vrhu.

poklon ukrašen srcima

poklon ukrašen papirnatim cvijećem

Svi navedeni prijedlozi jasno pokazuju da mašta u pakiranju nema granica. Iskoristite priliku da čin darivanja voljene osobe učinite nesvakidašnjim događajem.

Izvor: magazin Zdravo

zdravokorisno.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

MOŽDA VAS ZANIMA