23. obljetnica HVIDRA-e

HVIDRA Mostar danas je obilježila svoj dan i 23. godišnjicu postojanja. Tim povodom ispred spomen obilježja poginulim braniteljima kod Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata danas je mnogo više od Udruge. Ona se bori za očuvanje svega što je hrvatsko šireći ideju svehrvatskog zajedništva i očuvanja mira na prostorima BiH.

“Kroz sve ove godine moglo se vidjeti da stojimo uz naše stradalnike Domovinskog rata, uz branitelje, uz razvojačene branitelje i ne pravimo razliku. Vidjeli smo danas ovdje prilikom polaganja vijenaca da je odziv bio odličan i s ovoga mjesta poručujem svim udrugama s hrvatskim predznakom da budemo jedinstveni, da nas ne bi dijelile neke “ljevice” ili “desnice”. Samo skupa možemo nešto napraviti. Ovim putem dajem podršku i Odjelu za branitelje HNS-a koji su napravili veliki pomak što se tiče revizija branitelja”, istaknuo je predsjednik HVIDRA-e Mostar Miro Šunjić.

Ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a ističe da je HVIDRA institucija koja je organizirana na način da odgovara potrebama braniteljske populacije koju zastupa.

“Doista svaka čestitka na njihovoj organizaciji i radu. HVIDRA čuva dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata i doista su uzor organiziranja braniteljskih udruga. Osim toga, oni pomažu svojim članovima pojedinačno i meni kao ministru branitelja su jedno veliko olakšanje i partner u radu”, tvrdi ministar za pitanja branitelja u Vladi HNŽ-a Oliver Soldo.

Vijence su uz članove HVIDRA-e položili i kolege iz Omiša, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti te hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.