310 stručnjaka za dermatovenerologiju na mostarskom kongresu

Nakon Crne Gore i Slovenije, Mostar je domaćin trećeg regionalnog okupljanja dermatovenerologa. Kongres je okupio 310 stručnjaka iz regije, ali i zemalja Europske unije kako bi razmijenili iskustva i doznali najnovija dostignuća u ovoj grani medicine. Ovom prilikom slavi se i 100. godišnjica postojanja dermatovenerologije u gradu na Neretvi, podsjetila je predsjednica Kongresa dr. Dubravka Šimić.

Na ovom znanstvenom skupu sudionici će, između ostalog, dobiti nova saznanja u korektivnoj dermatologiji koja je u posljednja dva desetljeća doživjela intenzivan razvoj. Sudionicima kogresa, koji traje do 11. rujna, svoje prezentacije izložit će 60 predavača, a cilj je razmjena iskustava i novih dostignuća u ovoj značajnoj grani medicine.

“Bavit ćemo se, pored ostalog, i teškim dermatovenerološkim temama, zloćudnim tumorima kože. Ta bolest je sve raširenija, ne samo u Hercegovini, nego i u drugim mediteranskim zemljama. Tome ćemo posvetiti puno pozornosti. Imamo stručnjake koji se smatraju vrhunskima i na europskoj razini”, naglasila je na konferenciji za medije dr. Mirna Šitum, predsjednica znanstvenog odbora 3. regionalnog dermatovenerološkoga kongresa.