4. Međunarodna znanstveno-stručna konferencija Sfera govori o tehnologiji i ugradnji otvora

IV Međunarodna znanstveno-stručna konferencija ”Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora” je konferencija koja će svim sudionicima pružiti razmjenu informacija, znanja i iskustava, te predstaviti im novitete u domenu tehnologije i ugradnje otvore. Konferencija će se održati 25. i 26. listopada 2017. godine u Intera tehnološkom parku u Mostaru.

Organizatori navode da očekuju više od 400 gostiju iz cijele regije, arhitekata, inženjera, projektanata, privrednika, te svih profesionalaca koji posluju u sektoru građevinarstva i arhitekture. U proteklom periodu održane su tri konferencije, a osim predavanja, interaktivnih dijaloga, te predstavljanja sudionika i zbornika radova, konferencija također bude i izložbenog karaktera sponzora i partnera.

Ulaz za goste je slobodan uz obaveznu registraciju putem linka: http://sfera2017.sfera.ba/registracija/

Na konferenciji će se predstaviti Feal, kao generalni sponzor, dok su tu još u ulozi sponzora: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o. Partneri i izlagači: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te tvrtka MEN. Sve tvrtke imat će priliku predstaviti se u izložbenom dijelu, te putem svojih prezentacija.

Organizatori su osigurali i zvučna imena od kojih možemo očekivati zanimljiva predavanja, a neki od njih su:
– Mr. Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
– Amir Vuk-Zec, Studio Zec,
– red. prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,
– v. prof. dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,
– Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,
– GIZ, Bosna i Hercegovina,
– Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,
– Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora BiH,
– Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,
– Predstavnici sponzora i partnera.

Po završetku konferencije rezimiraju se zaključci, te se tako izdaje Zbornik radova koji je na usluzi svim sudionicima. Nastavlja se u istom duhu, te tako organizatori najavljuju i narednu naučno stručnu konferenciju ”Klimatizacija, ventilacija i grijanje” koja će održati u ožujak 2018. godine. Tvrtke i profesionalci koju posluju u ovoj domeni svakako su dobrodošle da se jave organizatorima kako bi saznali više informacija. Sve informacije o tvrtki Sfera i konferenciji možete pronaći na sljedećim linkovima: https://sfera.ba/ i http://sfera2017.sfera.ba/.