Ante Ramljak danas u Sarajevu sa Zvizdićem i predstavnicima Agrokorovih tvrtki

Povjerenik Hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak sastataje se u četvrtak s predstavnicima vlasti u BiH te Agrokorovih tvrtki u BiH kako bi razgovarao o krizi u tom koncernu i planovima za buduće poslovanje. Kako je potvrđeno Feni iz Vijeća ministara BiH, Ramljak će se u Sarajevu sastati s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem i predstavnicima tvrtki Agrokor Grude, Ledo Čitluk, Zvijezda Sarajevo, Konzum Sarajevo, Velpro Sarajevo i Superkartica Sarajevo, a susretu će prisustvovati i veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Ministar vanjske trgovine i gospodarskih odnosa Mirko Šarović te ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda, kako je potvrđeno, zbog ranije preuzetih obaveza neće biti u mogućnosti prisustvovati sastanku iako je to bilo u planu.

Očekuju se razgovori o poslovanju Agrokorovih tvrtki u BiH koje osiguravaju radna mjesta za više od pet tisuća zaposlenih. Nositelj poslovnih aktivnosti Agrokora u BiH je trgovački lanac Konzum koji posluje kao samostalna tvrtka.

Najveći do poslovanja Agrokorove tvrtke-kćeri u BiH ostvaruju na području Federacije BiH. U dosadašnjim razgovorima o mogućim posljedicama krize u Agrokoru ispostavilo se kako su dugovanja prema dobavljačima s područja Federacije trenutačno na razini od oko 130 milijuna KM.

Agrokorove tvrtke u BiH pritom nisu opterećene kreditima i stabilno posluju, a dobavljači su iskazali interes za nastavak suradnje uz uvjet da im se pruže jamstva za redovito plaćanje isporučene robe.