Bannon: Nema vojnog rješenja za Sjevernu Koreju

Glavni strateg američkog predsjednika Donalda Trumpa, Steve Bannon, izjavio je da nema vojnog rješenja za prijetnju koju predstavlja Sjeverna Koreja i njezine nuklearne ambicije, usprkos nedavnoj najavi američkog predsjednika da će odgovoriti na nove akte agresije “vatrom i bijesom”.

“Nema vojnog rješenja za sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju. Dok netko ne riješi dio jednadžbe koja pokazuje da deset milijuna ljudi u Seulu neće poginuti u prvih 30 minuta od konvencionalnog oružja, ne znam o čemu govorimo. Tu nema vojnog rješenja, budimo svjesni toga”, izjavio je Bannon.

Bijela kuća nije odmah odgovorila na zahtjeve za komentarom.

Retorika na relaciji SAD-Sjeverna Koreja ovih je dana zaoštrena, pri čemu je američki predsjednik Donald Trump upozorio da je SAD spreman na vojnu akciju “ako Sjeverna Koreja postupi nerazumno”, a Pjongjang zaprijetio raketnim napadom na Guam, američku teritoriju na Pacifiku.

U intervjuu za American Prospect postavljenom na internet u srijedu, Bannon je izjavio za tu liberalnu publikaciju da SAD gube u ekonomskoj trci s Kinom. Također je govorio o smjenama svojih suparnika u ministarstvima obrane i vanjskih poslova.

Upitan o pokretu bijelih suprematista, čiji je marš u Charlottesvilleu u saveznoj državi Virginiji prethodnog vikenda doveo do smrtonosnog nasilja, Bannon ih je kritizirao kao “gubitnike, marginalne elemente i gomilu klaunova”.

Izvor: Fena