Bešlić: Mostarska dvorana bit će završena za nekoliko godina

Vlada HNŽ-a na prošloj je sjednici donijela Odluku o nastavku gradnje sportske dvorane u Mostaru. U suradnji s Gradom imenovat će se Povjerenstvo za pregovore o osiguranju kreditnih sredstava bez kojih završetak nije moguć. Gradilište su danas obišli predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Grada Mostara, HNŽ-a i Federacije BiH. Tom prilikom mostarski gradonačelnik je istaknuo kako će dvorana biti završena kroz idućih nekoliko godina te da će biti na ponos svim građanima.

“Mostar je jedan od rijetkih gradova koji nema odgovarajuću športsku dvoranu. No, ono što je još interesantnije je da se ona, zapravo, gradi nekoliko decenija, odnosno njezina izgradnja je počela osamdesetih godina. Kapacitet objekta trebao bi biti između četiri i šest tisuća sjedećih mjesta, ovisno o sportskom događaju. Objekt bi trebao imati i 700 parkirnih mjesta što bi uvelike popravilo situaciju kada je u pitanju mirujući promet u Mostaru”, rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

U izgradnju je dosad utrošeno oko 8 milijuna KM, a nastavak nije moguć bez kreditnih zaduženja. Zbog nepostojanja Gradskog vijeća, Skupština HNŽ-a će na sebe preuzeti ulogu žiranta da bi kreditna sredstva mogla biti operativna.

“Skupština HNŽ-a odobrava kreditno zaduženje uz klauzulu da će kredit vraćati Grad Mostar. Skupština treba biti jamac zato što Grad nema
formirano Gradsko vijeće”, istaknuo je predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Šerif Špago.

Predsjednik Vlade HNŽ-a ističe kako su radovi na izgradnji sportske dvorane dobar primjer sinergije viših i nižih razina vlasti.

“Spremi smo premostiti da ovo ne bude grad rupa, nezavršenih objekata, nego da bude metropola. Pomogli smo da premostimo nedostatak Gradskog vijeća, a nadamo se da ćemo moći u određenim dijelovima faze izgradnje osigurati i dio novčanih sredstava”, rekao je predsjednik Vlade HNŽ-a dr. Nevenko Herceg.

Ne treba posebno naglašavati koliko bi sportska dvorana značila gradu koji broji 104 kluba raznih sportova. Unatoč lošim uvjetima, mostarski sportaši svake godine osvajaju medalje i pehare i zasigurno su zaslužili modernu dvoranu koja će im omogućiti optimalne uvjete za rad i napredovanje.