U Bijelom polju održano prvo međunarodno natjecanje u boćanju

Na blagdan Tijelova u Potocima kraj Bijelog Polja održan je prvi turnir u boćanju međunarodnog karaktera. Tko će približiti boću što bliže bulinu ili maknuti, odnosno pogoditi protivničku boću bio je izazov za ekipu “Milosavac” Ploče, “Brotnjo” Čitluk, “Ante Rozić” Mostar i Potoci. Pobjednici turnira su boćari iz Ploča.
Potvrdili su kako je boćanje više od igre. Čitlučani su pripremali čobanac, a Pločani brudet od morske ribe.

U ovom kraju, boćanje ima svoju povijest, prisjetio se Ilija Kožulj član predsjedništva HKUD-a “Napredak” Bijelo Polje koji je organizator turnira.

“U ovom mjestu dugo je radio pokojni Ante Rozić kao bolničar u ambulanti u Potocima. On nije bio odavde, oženio se ovdje, udomaćio i donio naviku boćanja u ovo mjesto. Ljudi su igrali na putu sve dok jedan susjed nije odlučio ograditi svoje dvorište i na neki način onemogućio je boćanje. Oni su se žalili kako nemaju gdje boćati pa sam rekao napravit ću na svojoj zemlji boćalište i tako je ono danas ovdje”, poručio je Kožulj.

Ovom prigodom predstavljen je i 12. broj magazina “Bjelopoljska zora”. To je časopis kojim urednici ono bitno ovog kraja žele otrgnuti od zaborava. Naslovnicu 12. broja krasi smilje što nije ni čudo s obzirom da je i ovaj kraj zahvatila smiljomanija.
O boćanju u Potocima 2017. čitat ćemo u idućem broju Bjelopoljske zore.

Događaj je organiziran kako bi se dopnijelo obilježavanju 25. objetnice “Lipanjske zore”.