Bogdanović spreman za NBA sezonu: “Ponosan sam što igram za reprezentaciju”

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović priprema se za nadolazeću NBA sezonu koja počinje 16. listopada, iako se čini kako nije 100 % zdrav, prenosi Index.

Bogdanović je proveo ljeto igrajući kvalifikacije za SP s još tri NBA igrača, Darijom Šarićem, Ivicom Zubcem i Antom Žižićem, a Hrvatska je tada doživjela dva debakla u porazima protiv Litve i Poljske. Ne toliko rezultatski, jer su od Litavaca izgubili jedan razlike, a od Poljske pet, ali opći dojam bio je vrlo loš. Momčad nije imala nikakvu kemiju na terenu.

“Ponosan sam što sam igrao za reprezentaciju”

Teško je nešto zamjeriti Babi koji je u obje utakmice zabio 22 poena. U dvoboju protiv Poljske ozlijedio je koljeno, a iako kaže da je spreman, iz njegova kluba Indiana Pacersa poručili su da će ga štedjeti tijekom priprema koje su počele prije nekoliko dana.

“Malo sam umoran, ali spreman sam raditi što god tražili od mene u klubu. Gotovo svako ljeto je isto za mene, provedem ga trenirajući i igrajući s reprezentacijom. Volim to. Ponosan sam zbog toga”, rekao je Bogdanović.

Predsjednik kluba Kevin Pritchard nije zabrinut:

“Da je stigao sa slomljenom nogom, rekao bi da mu nije ništa. Moramo biti oprezni jer je igrao jako puno ovoga ljeta. Radi to svako ljeto. Pod velikim je pritiskom da mora odigrati dobro. Moramo malo paziti na njega.”

Trener Pacersa Nate McMillan kaže da je Babo odradio prva dva treninga:

“Osjeća se solidno, ali mislili smo o tome koliko je puno igrao ovo ljeto. Ne treba ga forsirati u ovoj fazi.”

Bogdanović će do kraja sezone napuniti 30 godina, a prošla mu je bila najbolja u karijeri. U prosjeku je bilježio 14,3 poena po utakmici uz 47 % šuta iz igre. Tricu je gađao odličnih 40,2 %.

Tijekom sezone je startao 80 puta, a najbolje je odigrao u trećoj utakmici druge runde doigravanja protiv LeBronovih Cavaliersa. Tada je zabio 30 poena, a trice je gađao 7-9. Pacersi su na kraju izgubili tu seriju u sedam utakmica.