Bošnjak u Dnevniku Naše TV: “Mostarski sajam spreman za proširenje”

Mostarski sajam gospodarstva okupit će oko 800 izlagača iz tridesetak zemalja, najavila je u Dnevniku Naše TV u ponedjeljak njegova direktorica Dalfina Bošnjak.

Ovogodišnji, 20. sajam održava se od 4. do 8. travnja, a zemlja partner bit će Hrvatska. Sajam će zato otvoriti hrvatski premijer Andrej Plenković, a očekuju se posjeti visokih političkih i gospodarskih dužnosnika iz zemlje i inozemstva.

Bošnjak je naglasila da je Mostarski sajam opstao unatoč teškim vremenima poput recesije koja je 2008. pogodila BiH kao i ostatak svijeta.

“Ove godine najbrže smo popunili sajamske kapacitete. Osjeti se da kriza jenjava, da se prijavljuje sve više i manjih i većih izlagača. Dodana vrijednost sajma je veliki broj konferencija, stručnih skupova, panela… To potiče naše gospodarstvenike i one iz susjednih zemalja da zabilježe u kalendaru kad se održava Mostarski sajam”, rekla je.

Sajam odražava gospodarstvo svoje zemlje, komentirala je Bošnjak te dodala da je ovogodišnje izdanje pozitivan signal za gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

“Mostarski sajam je iz godine u godinu sve veći. Tako nam ove godine dolaze izlagači iz tridesetak zemalja, njih 750 do 800. Imamo 30.000 metara kvadratnih izložbenog prostora. Došlo je vrijeme za proširenje sajma jer uistinu ima sve preduvjete.”

Posebna tema sajma ove godine bit će promet i komunikacije u organizaciji Ministarstva prometa i komunikacija Federacije BiH. Očekuju se konferencije o izgradnji Koridora Vc, tj. gradnji autocesta kroz Hercegovinu.

“Federalno ministarstvo ove je godine odlučilo prezentirati sve što je pod njegovim okriljem. Konferencija ‘Komunikacijski putevi’ bit će jedna od najvećih na sajmu ove godine. Ministar Denis Lasić na njoj će predstaviti južnu zonu gradnje autocesta u BiH”, najavila je Dalfina Bošnjak.