Čapljina pronašla zvijezdu iz Dubrovnika

Čapljina je pronašla novu zvijezdu. Od ukupno osam finalista, pobjednicom ovogodišnjeg natjecanja proglašena je Marija Kiridžija. “U potpunom sam šoku jer to nisam očekivala. Došla sam na brzinu ovdje iz škole u Dubrovniku kako bih se opustila jer je pjevanje jedino što me opušta”, komentirala je Kiridžija.

To što pobjednica dolazi iz susjedne Hrvatske samo pokazuje kako je za sedam godina postojanja od lokalnog, ovo natjecanje postalo i regionalno: “Pokušavamo ovo pretvoriti u veće natjecanje, ‘The Voice of Herzegovina’. Možda se to ostvari sljedeće godine. No nećemo se zalijetati. Vidjet ćemo imamo li kapacitet za to i podršku šire javnosti”, izjavio je fra Mile Vlašić, organizator natjecanja.

Podrška je iz godine u godinu sve veća što se moglo vidjeti iz same posjećenosti. Veliki broj posjetitelja došao je bodriti svoje favorite, a kroz masu se mogla osjetiti samo pozitivna energija: “Kada čovjek vidi u masi radosna lica, od najmlađih do starijih, onda i ja imam razloga za zadovoljstvo”, dodaje fra Mile Vlašić.

Voditeljica programa Ivana Erić istaknula je kako nikad nije bilo konflikata: “Na to smo posebno ponosni. Svi su druželjubivi, klima nam je odlična.”

Najviše pažnje privukla je Pinkova zvjezdica Marko Bošnjak. Još jednom je opravdao nadimak “Slavuj iz Rame”, a od publike je pokupio samo ovacije: “Nisam očekivao, ali drago mi je da me toliko ljudi podržava”, rekao je Marko koji je otkazao put u Francusku sa svojim kolegama zvjezdicama kako bi podržao čapljinske.

Prvo mjesto prema glasovima publike dobila je Valentina Jakiša, a za najbolji scenski nastup nagrađena je Marija Previšić.