Čapljinske udruge u obrani načelnika

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata općine Čapljina najoštrije je osudila javne nastupe Pere Previšića i Mirka Vasilja u kojima su govorili protiv lokalne vlasti i načelnika. Tvrde kako dvojac lažima nastoji diskvalificirati lokalnu vlast.

Sve je počelo vijećničkim istupima predstavnika Čapljinske neovisne stranke protiv ukidanja mjesečnih sredstava udruzi HVIDRA.

Eskaliralo je gostovanjem Previšića i Vasilja u emisiji “Bujica” gdje su na popis uskraćenih udruga stavljene i Udruga udovica Domovinskog rata i Udruga djece poginulih branitelja. Načelnik Smiljan Vidić oglasio se rekavši da su izrečene “gnjusne laži”.

“Kao prvo, Udruga djece poginulih branitelja ne postoji. Ona nije registrirana, nema svoj pečat, nema ništa. Prema tome, ništa im se nije moglo obustaviti jer još uvijek nisu formirani. Što se tiče Udruge udovica poginulih branitelja, tu je stvar jasna. Kada se neka od Udruga, a pogotovo predsjednik, počne aktivno baviti politikom, čak na način da ide na listu bilo koje stranke, to više nije nevladin sektor i tada iz općinskog proračuna po zakonu se ne smiju izdvajati sredstva toj udruzi”, naveo je Vidić.

Čapljinske udruge proistekle iz Domovinskog rata stale su u obranu čapljinskog načelnika. Oni kažu kako se kroz općinski proračun novčano pomažu i udruge i pojedinci, a grobovi poginulih branitelja obilaze tri puta godišnje.