CCI prozvao HNŽ zbog neusvajanja strategije razvoja

Veliki broj nerealiziranih zakona, neusvajanje strategije razvoja te kršenje Zakona o ravnopravnosti spolova, rezultati su monitoringa rada Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije koje su u četvrtak predstavili Centri civilnih inicijativa (CCI). S predočenim rezultatima u Vladi HNŽ-a se ne slažu. CCI-u zamjeraju metodologiju istraživanja.

Prema izvješću Centara civilnih inicijativa, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u prvih je devet mjeseci realizirala samo 30 posto planiranog svojim programom za 2016. godinu. HNŽ je ostao jedina županija bez usvojene strategije razvoja.

Pero Ćiro Pavlović, glasnogovornik Vlade HNŽ-a, rekao nam je kako CCI, kao ni javnost, ne mogu osporiti mjere koje je Vlada do sada poduzela: “Stabilizirane su financije, plaće i druga davanja redovito se isplaćuju. Uredno servisiramo sve naše obveze prema dobavljačima”, rekao je dodavši da je Vlada napravila velike pomake u sektorima obrazovanja i radničkih prava.

U CCI-u, osim što nisu zadovoljni rezultatima Vlade, nisu zadovoljni ni radom Skupštine HNŽ-a. Naime, u prvih devet mjeseci tekuće godine zastupnici su na sjednicama Skupštine ukupno proveli manje od 24 sata.