Cedevita vratila bivšeg najboljeg strijelca

KK Cedevita je u svoje redove vratila američkog braniča Jacoba Pullena koji se danas priključio momčadi u Beogradu, sa Tonijem Katićem, gdje je stigao i ostatak momčadi zrakoplovom iz Istanbula. U Beogradu Cedevita u subotu 21:00 igra sa Crvenom Zvezdom derbi 6. kola ABA lige, prenosi HRT.

Pullen je igrao za Cedevitu u euroligaškoj sezoni 2015/2016, s trenerom, a danas sportskim direktorom kluba Veljkom Mršićem, a u 24 utakmice u Euroligi prosječno je ubacivao 13.5 koševa uz 2.9 asistencija, 1.6 skokova i 1 ukradenom loptom. U ABA ligi ubacivao je 14.4 koševa uz 3.2 asistencija, 1.4 skoka i 0.6 ukradenih lopti po utakmici.

Nakon Cedevite odigrao je sezonu za ruski Himki, uz europski prosjek 10.3 koševa i 2.5 asistencija, pa SAD sezonu sa tri NBA nastupa za 76-erse uz G ligu za Delaware 87-erse te polovinu sezone za iranski Mahram Teheran. Prošle sezone predvodio je turske drugoligaše Afyon Belediye u elitni razred turske ligaške košarke.

U pristojnoj sam formi, spreman za igru. Naravno, moram uhvatiti natjecateljski ritam, ali i to će brzo. Ovdje sam. Od prije par godina u Cedeviti sjećam se da sam se dobro zabavljao, da smo igrali puno sjajnih utakmica u velikim dvoranama i pobjeđivali. Sada, startam protiv Crvene Zvijezde u Beogradu! To je zabava!, rekao je Pullen po dolasku koji je već odradio desetak treninga s momčadi.