Čelnici pet županija sa hrvatskom većinom proglasili Željka Komšića personom non grata

Predsjednici Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, ZHŽ-a Zdenko Ćosić, HBŽ-a Ivan Jozić, PŽ-a Marijan Klaić, te predsjednik Skupštine SBŽ-a Josip Kvasina danas su potpisali dokument kojim proglašavaju Željka Komšića personom non grata u ovim županijama. Oni su u dokumentu naglasili kako je Dragan Čović uvjerljivom većinom izabran za legitimnog predstavnika Hrvata u Predsjedništvu BiH.

– Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda i kao takav nije dobrodošao na prostoru naši županija – navodi se u pismu koje će tijekom dana biti upućeno javnosti.

Komšić je u većini općina sa hrvatskom većinom već proglašen personom non grata, a ovo je samo nastavak toga trenda i slanja poruke kako ga Hrvati ne žele za svoga predsjednika jer je izabran na ovu dužnost glasovima Bošnjaka.

Čelni dužnosnici Hrvata u BiH su poručili kako svaki konstitutivni narod mora birati svoje legitimne predstavnike, te kako je bošnjački izbor Željka Komšića pucanj u temelje BiH koji će značajno urušiti odnose među narodima, ali i povjerenje koje se gradilo zadnjih nekoliko godina.