Dali podatke auto-školi pa otkrili da su već glasovali u Beogradu?!

Obitelj iz Odžaka otkrila je da je njihova kćerka Elma Puzić (1999.) već glasovala na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini, objavila je agencija Patria. U bazi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH navodi se da je Puzić odobreno da glasuje iz Beograda, iz stana izvjesnog Tomislava Stankovića, s adrese Omorika 3. Kada su pozvali broj telefona s adrese koja se spominje u SIP-u, javio se Stanković. Rekao je da on nema ništa s tim, te da o tome više zna njegova kćerka Olja!

Elma nikada nije napuštala Bosnu i Hercegovinu. Studira u Tuzli. Slučaj je prijavljen policiji u Odžaku, a o svemu je upoznat i SIP. Nije ovo jedini slučaj u Pasavini gdje je uočena krađa identiteta pred Opće izbore u BiH. Sve se užurbano provjerava a policija vrši istragu, navodi Patria. Osim Puzić, i Amina Bavrk (1999.) i Junuz Salkanović (1999.) otkrili su da su već glasovali iz Beograda s adrese Bele vode Beograd, Čukarica. I povratnik iz Austrije Sulejman Džananović otkrio je da je glasovao i to iz Siska.

Ranije, dok je boravio u Austriji nije nikad koristio mogućnost glasovanja. Sada je slučajno otkrio da je već glasovao. S obzirom da se bavi lovom, sumnja da su njegovi podaci zlouporabljeni kada se registrirao u Sportskom lovačkom društvu u Odžaku. Puzić kaže kako je jedino osobne podatke davala u lokalnoj autoškoli u kojoj je nedavno završila obuku i polagala vozački ispit. Bavrk i Salkanović također navode da su polagali vozački ispit. Rođak Beograđanina Stankovića je Damir Ivetić, kandidat SNSD-a za Županijsku skupštinu u Odžaku. Policija provjerava može li se krađa identiteta dovesti u vezu s autoškolom i Ivetićem. Iz SIP-a su ranije potvrdili da postoji sumnja krađe identiteta glasača. O svemu je obaviješteno Tužiteljstvo BiH.