Dalić poručio što se treba dogoditi da se Nikola Kalinić vrati u reprezentaciju

Zlatko Dalić potjerao je Nikolu Kalinića sa Svjetskog prvenstva nakon što je napadač razočaran statusom u momčadi odbio ući u igru protiv Nigerije. Kasnije je sam Kalinić odbio primiti medalju koju su njegovi suigrači osvojili u Rusiji.

Napadač Atletica najavio je mogućnost povratka u reprezentaciju, kapetan Luka Modrić je poručio da bi to bila dobra stvar, ali da se Kalinić prvo treba ispričati. Slično razmišlja i Dalić.

“Kaliniću su vrata reprezentacije otvorena, to sam već kazao. Na njemu je potez”, rekao je Dalić za Sportske novosti jasno aludirajući kako od napadača očekuje ispriku za postupke koji su prethodili izbacivanju iz reprezentacije na SP-u u Rusiji, prenosi Index.

Hrvatska je u problemu s pozicijom napadača nakon što se umirovio Mario Mandžukić.

“Obveza nam je naći drugo rješenje. Ako budemo zazivali Bobana, Šukera, Mandžukića… gdje smo? Trebamo gledati dalje. Pustimo što je bilo… Ako stalno budemo govorili ‘Mandžukić, Mandžukić’, ići ćemo u krivom smjeru. Kad bih sada pričao o njemu, to bi bilo traženje alibija. Ja bih ga htio u reprezentaciji istoga trena, no poštujem njegovu odluku”, izjavio je Dalić.